Fläskytterfilé gryta med blomkålsris
Igår improviserade jag fram en god gryta efter vad man hade hemma.
Den blev bättre än väntat!
Där är två ingredienser i den som gör alla såser och grytor UNDERBARA!
Recept 4port:
1 Färskt blomkålshuvud
650 g fläskytterfilé
100 g färska champinjoner
3 finhackade morötter
soya
salt
vit- och svartpeppar
3 dl grädde
1 dl mjölk
smör till stekning
mjöl till redning
2 msk tomatpuré
*dijonsenap
*svartvinbärsgelé
Gör såhär:
Börja med att dela köttet i mindre bitar och stek upp med smör tills de fått fin yta på båda sidorna.
Häll sedan i champinjonerna och morötterna och låt steka med.
Därefter häller du i tomatpuré, soya och kryddor efter behag
(ta inte för mycket salt efterson soyan är salt i sig själv).
Häll sedan i grädde och mjölk och gör en liten redning av mjölk och mjöl om du vill ha den lite fastare.
Antal deciliter mjölk och grädde kan variera beroende på hur mycket sås du vill ha.
Blanda tillsist i en klick dijonsenap och en stor klick svartvinbärsgelé,
jag lovar, såsen blir alltid 10 gånger bättre med dessa två ingredienser (i alla fall till kött).
Tag av blasten och skölj blomkålen under vatten.
Dela i mindre bitar och kör i matberedare så det blir som små korn.
Koka upp vatten i en kastrull och häll sedan i blokålsriset i några minuter, häll av i sil och severa.
Servera gärna med en god sallad,
ex: ruccola, babyplommontomater, rädisor, sockerärtor och rödlök
Och en klick svartvinbärsgelé till såklart.

ENJOY!
skriven
Vad gott!