Recept på Schwarzwaldtårta!

 

 

Schwarzwaldtårta 20 pers

Gör gärna marängbottnarna och chokladdekorationerna kvällen innan…

 

Bottnar:

6 äggvitor

6 dl hasselnötter (drygt två påsar)

8 dl florsocker

 

Fyllning:

4 dl vaniljkräm

10 dl vispgrädde

600 g mörk blockchoklad

1 paket jordgubbar

 

Gör såhär:

Sätt ugnen p 150 grader. Smält choklad i mikron och bred ut plattor på bakplåtspapper. Mal nötterna och blanda dem med florsocker. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned nötblandningen i det.

Lägg smeten i en spritspåse, lite i taget. Spritsa ut 3 bottnar från långsida till långsida (nästan plåtstorlek).        Tänk på att ha en liten glipa emellan varje annars blir det inte de ränderna i marängen som man vill ha, då flyter allt bara ihop.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och häll sedan på smält choklad.

Vispa grädden och blanda lite mer än hälften med vaniljkrämen. Lägg sedan samman bottnarna med ett lager vaniljgrädde emellan. Skiva lite jordgubbar och lägg på gräddblandningen också. Avsluta med det sista locket nötmaräng. Bred ut grädde på sidorna och tryck på chokladplattorna. Spritsa resterande grädde runt om och lägg jordgubbar, fritt fram att göra precis som ni vill! 

Avsluta med lite kakao och dekorationer i sockerpasta eller marsipan.

 

 

Kommentera här: